Binnenkort is deze stijlvolle tweewieler weer verkrijgbaar: De productie van VanMoof is weer opgestart

Inhoud

Een maand na de veelbesproken overname van VanMoof door Lavoie, een Brits onderdeel van McLaren Applied dat gespecialiseerd is in elektrische voertuigen, onthullen de nieuwe eigenaren hun visie op de toekomst op de nieuwe website van VanMoof. 

Fietsers first

Te midden van de snelle veranderingen in de wereld van de elektrische fiets benadrukken de nieuwe eigenaren dat de essentie van VanMoof behouden blijft. Ze stellen dat ‘fietsers en hun ervaring centraal staan bij alles wat we in de toekomst gaan doen‘. Een veelbelovende boodschap voor de VanMoof fans onder ons.

Onderdelen overal verkrijgbaar

Nu is het voor iedereen bekend dat het niet heel gemakkelijk was om je VanMoof te laten repareren. De onderdelen waren niet bij de reguliere fietsenmaker te verkrijgen en daarnaast moest de fietsenmaker ook nog eens getraind zijn om een VanMoof te kunnen repareren. Maar daar is nu een oplossing voor! Om de loyaliteit van bestaande klanten te waarborgen, introduceert VanMoof een platform om ‘onderdelen volop beschikbaar’ te maken. Maar dat is niet alles – externe partijen krijgen ook ’toegang tot technische knowhow’, waardoor meer fietsenmakers de e-bikes van VanMoof kunnen onderhouden. Een stap in de richting van meer flexibiliteit voor fietsreparaties. 

Vertrouwde modellen weer ’terug van weggeweest’

Voor de fans die hun favoriete modellen hebben gemist, is er goed nieuws. Bepaalde vertrouwde VanMoof-modellen zullen ‘binnenkort’ weer in productie gaan. Tegelijkertijd wordt er druk gewerkt aan gloednieuwe modellen, exacte release dates laten nog even op zich wachten. 

Transparantie als leidraad

In het nieuwe tijdperk van VanMoof staat transparantie hoog in het vaandel. De eigenaren beloven klanten regelmatig op de hoogte te houden met updates over de voortgang bij VanMoof. Hiermee willen ze een heldere lijn trekken naar een tijd van openheid en betere communicatie.

Verantwoordelijkheid en realiteit

Terwijl VanMoof er alles aan doet om klanten hun e-bikes te laten blijven gebruiken, zijn er enkele klanten van het failliete bedrijf die nog steeds met uitdagingen worden geconfronteerd. Garanties die vóór het faillissement zijn afgesloten, vallen volgens Lavoie onder de verantwoordelijkheid van het vorige bedrijf en zijn niet langer geldig. Ook degenen die een fiets kochten maar deze nooit geleverd kregen vormen nu onderdeel van de lijst van schuldeisers opgesteld door de curatoren. Klanten die met een creditcard of diensten zoals PayPal betaalden, hebben echter mogelijk nog steeds kans op terugbetaling.

Ondanks deze juridische complexiteiten, belichaamt de belofte van VanMoof een frisse start en een hernieuwd enthousiasme voor de wereld van e-bikes. 

Benieuwd hoe dit verder ontwikkeld? Blijf ons volgen voor de laatste updates. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Related Posts