De ultieme bestemming om het voorjaar mee te beginnen

Inhoud

Met de lente voor de deur is het dé tijd om Nederland per fiets te verkennen! Terwijl de dagen langer worden en de natuur steeds mooier wordt, nodigen we je uit om met ons mee te rijden langs kleurrijke velden, leuke beekjes en pittoreske dorpjes. Met deze fietsroutes beleef je een geweldig fiets voorjaar!

De Zaanse Schans en de Waterland route

Begin het lenteseizoen met een ontspannende tocht langs de historische windmolens en kleine dorpjes van de Zaanse Schans en de Waterland Route. Start je avontuur in Amsterdam en volg de route richting het pittoreske Zaandam. Onderweg kun je genieten van een heerlijke picknick langs de oevers van het IJmeer en de historische houten huizen van Marken bewonderen. Geniet van de rust en de schoonheid van het Nederlandse landschap.

De Bloesemtocht in de Betuwe

Ervaar de magie van de lente met de Bloesemtocht in de Betuwe. Start je fietstocht in het schilderachtige Tiel en eindig in Culemborg. Onderweg fiets je door eindeloze boomgaarden vol bloeiende fruitbomen en word je betoverd door de  bloesems. Neem een pauze in het historische stadje Buren, bekend om haar stadsmuren en gezellige terrasjes. Geniet van de zoete geuren en het mooie uitzicht terwijl je langs slingerende rivieren en leuke dijkdorpjes fietst.

De Veluwezoom en de Posbank

Ontdek de betoverende heidevelden en mooie uitzichten van de Veluwezoom en de Posbank. Start je fietstocht in  Arnhem en eindig in het sfeervolle Rheden. Onderweg fiets je door uitgestrekte bossen en paarse heidelandschappen, terwijl je de frisse lentelucht opsnuift. Bewonder dit unieke natuurgebied en geniet van de rust en stilte van de natuur. Neem een pauze bij het uitkijkpunt op de Posbank en laat je verwonderen door het weidse uitzicht over de heidevelden.

De Kersenbloesemroute in Limburg

Stap in de lentestemming met de Kersenbloesemroute in Limburg. Begin je fietstocht in  Sittard en eindig in het pittoreske Valkenburg. Onderweg fiets je langs bloeiende kersenboomgaarden en waan je even in Japanse sferen. Geniet van de romantische sfeer en de bloesems terwijl je door het heuvellandschap van Limburg fietst. Maak een stop in het historische stadje Thorn, ook wel het ‘Witte Stadje’ genoemd vanwege de witgekalkte huisjes, en geniet van een hapje en een drankje op een gezellig terras.

De Biesbosch

Verken de schitterende natuur van de Biesbosch tijdens een lentefietstocht langs de waterwegen en kreken. Start je avontuur in Dordrecht en eindig in het schilderachtige Werkendam. Fiets door  rietvelden, langs kabbelende rivieren en laat je verwonderen door het prachtige en unieke wetland. Maak een boottocht door de kreken en ontdek de verborgen schoonheid van de Biesbosch vanaf het water. Spot vogels en andere dieren en laat je betoveren door de natuurlijke pracht van dit bijzondere natuurgebied.

Met deze  fietsroutes in Nederland heb je alles voor een onvergetelijke start van het lenteseizoen. Stap op je fiets, adem de frisse lucht in en laat je verwonderen door de prachtige natuur om je heen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Related Posts