In gesprek met Ron Lute: Fietsliefhebber en eigenaar van Proteam Bicycle Care

Inhoud

24BICYCLE sprak met Ron Lute, een enthousiaste fietser en de man achter Proteam Bicycle Care. Ontdek hoe zijn passie voor fietsen en cosmetisch fietsonderhoud samenkomen in Proteam Bicycle Care. “Niet poetsen, maar fietsen” is niet alleen een motto, maar een levensfilosofie voor Ron.

Wat ooit begon als een samensmelting van Ron’s liefde voor fietsen en zijn vak als auto-detailer, groeide in slechts vijf jaar uit tot een dominante speler in de wereld van fietscoatings.

De magie? Ultradunne, duurzame lagen op basis van keramiek die fietsen tot wel drie jaar vuil- en waterafstotend maken. Universeel toepasbaar op alle soorten fietsen en lakafwerkingen, aan te brengen door zowel gepassioneerde fietsers als vakprofessionals.

Proteam Bicycle Care is meer dan alleen coatings, het omvat een complete lijn duurzame, gebruiksvriendelijke onderhoudsproducten en biedt trainingen aan vakhandelaren in het detailen van fietsen. Een groeiende bedrijfstak waarin Proteam Bicycle Care de standaard steeds hoger legt.

De slogan “Niet poetsen, maar fietsen” vangt de essentie perfect. Ron, een fervent fietser, verkent wekelijks de Noordzee kust in Noord-Holland. Als “laat begonnen” fietser geniet hij van mountainbiken, racefietsen, bikepacking en nog veel meer.

Van lokale tochten tot epische ritten deinst Ron niet terug voor uitdagingen. Ron maakt regelmatig meerdaagse tochten, liefst over gravel. Zo heeft hij in alle provincies van Nederland al diverse tochten gemaakt en ook in het buitenland, waaronder zijn rit vanaf zijn huis naar Noord Spanje in 2019. Giro di KIKA NL, grenspalen extreme, Le grand traversee du Jura MTB en Bartje 200 zijn een kleine greep uit wat bekende routes/ evenementen hij heeft gedaan in de afgelopen jaren. In zijn agenda voor 2024 prijken alweer enkele prachtige tochten, waaronder een indrukwekkende 1700 km lange rit voor de stichting Amy. Hiermee zamelt hij geld in voor de revalidatie van voormalig profrenster Amy Pieters.

Zijn diepgewortelde kennis en vaardigheden uit de wereld van auto-detailing maken het cosmetisch onderhoud van fietsen niet alleen effectief maar ook toegankelijk voor consumenten en professionals.

Ron en 24BICYCLE hopen samen mooie documentaires te mogen vastleggen van zijn bijzondere fietsavonturen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Related Posts