Super snel fully charged weer de weg op met de supercondensator

Inhoud

Met al die ontwikkelingen op de eMobility markt werd het eigenlijk ook wel tijd dat ook de eBike wat sneller weer de weg op kan. En dát kan nu met de innovatieve supercondensator!

Wie maakt al gebruik van deze techniek?

Momenteel maakt de fietsmerk SURE gebruik van deze geavanceerde technologie in plaats van de traditionele accu. Het streven naar duurzaamheid en veiligheid heeft geleid tot de ontwikkeling van deze baanbrekende E-bike.

Deze elektrische fiets is ontworpen met eenvoud en duurzaamheid in gedachten, zonder gebruik te maken van kostbare of vervuilende zeldzame materialen. Het antwoord? De supercondensator! Hoewel ze minder energie kunnen opslaan dan conventionele batterijen, bieden ze een indrukwekkend vermogen en een aanzienlijk langere levensduur én kunnen deze accu’s al voor 80% opgeladen zijn in 8 minuten! 

Tijdens het fietsen of remmen slaat de supercondensator energie op, die vervolgens kan worden ingezet tijdens intensievere stukken, zoals het beklimmen van heuvels of het wegrijden uit stilstand.

Wat zijn de voordelen?

De voordelen van een supercondensator zijn legio. De levensduur is aanzienlijk langer dan die van een traditionele batterij, zelfs tot het dubbele. Bovendien is de oplaadtijd opmerkelijk verkort, slechts een half uur in vergelijking met de drie tot vijf uur die een reguliere accu nodig heeft. Milieuvriendelijkheid is een extra pluspunt, aangezien er nauwelijks zeldzame grondstoffen worden gebruikt. Daarnaast zijn deze accu’s ook nog een stukje veiliger, het risico op explosies volledig is geëlimineerd. Daarnaast kan een supercondensator beter omgaan met extreme temperaturen, waardoor de fiets probleemloos buiten kan worden gelaten, zelfs in de winter – een omstandigheid waar gewone lithium-accu’s vaak niet tegen bestand zijn. Niet geheel overbodige luxe, want het aantal eBikes in de grote steden blijft groeien, en hier staan deze stalen rossen toch vaak buiten geparkeerd in plaats van warm op stal.

Er is vást een nadeel

Ja die is er uiteraard ook, maar het valt te overzien. Het enige nadeel van een supercondensator is dat deze geleidelijk wat energie verliest, maar dit wordt dan weer ruimschoots gecompenseerd door het feit dat de supercondensator extreem snel oplaadt, remember: volledig in 30 minuten en tot 80% in slechts 8 minuten.

Wij zijn enthousiast! 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Related Posts