20 februari 2024

De gemeenteraad van Vaals heeft tijdens een recente vergadering beperkingen opgelegd aan het aantal grote toertochten dat jaarlijks door de gemeente mag plaatsvinden.

De Amstel Gold Race-toertocht mag momenteel doorgaan, maar onder strikte voorwaarden. Er is besloten dat er maximaal één grote toertocht per jaar met maximaal 5000 deelnemers is toegestaan. Belangrijk om te weten is dat er geen specifieke vermelding is gemaakt dat dit per se de Amstel Gold Race moet zijn. Als andere evenementen zich melden, wordt de vergunning toegekend op basis van wie zich als eerste aanmeldt.

Deze beslissing is genomen vanwege zorgen over overlast en de impact op de leefbaarheid door de grote toertochten. Er zijn nu beperkingen opgesteld in verschillende categorieën, waarbij bijvoorbeeld slechts drie tochten tussen 2000 en 5000 deelnemers zijn toegestaan.

Hoewel dit nieuws voor de Amstel Gold Race positief lijkt, kan het van invloed zijn op andere geliefde toertochten in de regio. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

 

Bron: nos.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Related Posts