Verover de uitdagende 30 km lange mountainbikeroute op de Hilversumse Heide

Inhoud

Afstand 30 KM | Kcal-verbruik 1200 kcal

De Hilversumse Heide, gelegen tussen Hilversum en Laren, biedt een uitdagende fietsroute die perfect is voor mountainbikers zoals jij. Deze 30 km lange mountainbikeroute op de Hilversumse Heide belooft een avontuur vol adrenaline, adembenemende landschappen en technische uitdagingen.


De start van je deze Gooische trip

Je avontuur begint bij het fietspad aan de Hoorneboegse Heide in Hilversum. Het eerste deel van de route neemt je mee door het bosrijke gebied van de Hilversumse Heide. De paden zijn afwisselend en uitdagend, perfect om de trip mee te starten.

Next step: de heuvels van de Hoorneboegse Heide

Na enkele kilometers bereik je de Hoorneboegse Heide, een prachtig heidegebied met enkele steile klimmetjes. Dit is het moment waarop je techniek, kracht en uithoudingsvermogen echt op de proef worden gesteld. Deze uitdagende heuvels bieden een geweldige training om je mountainbikevaardigheden naar een de next level te tillen. Vergeet niet af en toe even te pauzeren en te genieten van het panoramische uitzicht over de uitgestrekte heidevelden, helemaal als de heide in bloei staat is dit een mooi foto momentje, vergeet je foto niet met ons te delen! 

Verken de uitdagende singletracks rondom het Laarder Wasmeer

Vervolg je route richting het oosten, waar je langs het prachtige Laarder Wasmeer fietst. Hier wachten uitdagende singletracks op je, met snelle afdalingen, scherpe bochten en technische obstakels. Het is de ultieme kans om je vaardigheden en wendbaarheid op de proef te stellen. 

Terug door het betoverende bosgebied

Tijdens de terugweg naar Hilversum fiets je door een bosrijk gebied met brede paden. Dit is het moment om even bij te komen en te genieten van de rustige omgeving terwijl je de energie opnieuw opbouwt. Wie weet kom je onderweg ook nog wilde dieren tegen, zoals konijnen, herten óf zelfs wilde runderen,  deze mega beesten zijn wel heel gaaf om te spotten zo in de natuur! 

Geniet van de beloning en reflecteer

Bij aankomst op de Hoorneboegse Heide kun je even ontspannen en nagenieten van je avontuur. Neem plaats op een van de bankjes en geniet van het uitzicht. En ben je nog voor 17:00 uur klaar met je trip, kan je nog even lekker een Gooische Witte pakken bij Brasserie Zonnestraal. 

De mountainbikeroute op de Hilversumse Heide is een fantastische uitdaging voor mountainbikers. Met uitdagende paden, prachtige natuurlijke landschappen en een geweldige workout. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Related Posts